"ZOUNOK" projekt PDF Nyomtatás
Írta: Adminok   
2010.10.27.

Sample Image

 

 

„ZOUNOK"  projekt

 

Tiszapüspöki Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be és nyert meg a TIOP-1.2.3-08/1-2008-0083 számon, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése „Tudásexpo- expressz „ Zounok projekt” Jász-Nagykun- Szolnok Megye könyvtárainak infrastruktúra fejlesztése, elektronikus megyei köz – és iskolai könyvtári szolgáltatások nyújtására címmel. A pályázatot a környező településekkel konzorciumban lehetett beadni, a tagok konzorciumi együttműködési megállapodás kötöttek. A konzorcium tagjai: Szolnok, Abádszalók, Kunhegyes, Tiszaföldvár, Tiszapüspöki, Tiszaszőlős, Tószeg, Újszász.

A Tiszapüspöki Községi Könyvtár 2008-ban új helyre költözött a volt Plébánia épületébe. Az intézmény technikai felszereltsége nem kielégítő, számítógépparkkal nem rendelkezik. A könyvtárban nincs kiépített integrált könyvtári rendszer. Tiszapüspöki hátrányos helyzetű településként, a költségvetéséből nem képes fejlesztésekre anyagi fedezet nélkül. A célok a pályázati segítség nélkül nem valósulhatnak meg.

A pályázat megvalósulásával biztosított lesz az internet hozzáférés, az on-line könyvtár szolgáltatás, a látássérültek digitális dokumentumhasználata. Ez településünkön hatalmas fejlődést jelent. A könyvtárhasználók száma akár 20%-al is nőhet. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézettel közösen kialakításra kerül a tiszapüspöki Községi Könyvtár digitális katalógusa.

A következő hardver és szoftver eszközök kerülnek beszerzésre:

Hálózati végpont kiépítés nyomvonal építéssel, router, használói és könyvtárosi munkaállomások, szoftverek ( operációs rendszer, irodai szoftver, cd/dvd író, Adobe Photoshop, vírusvédelem és tűzfal), színes lézernyomtató, vonalkódolvasó, fejhallgató,  fax, scanner, Abby Fine Reader, képernyő nagyító, digitális fényképezőgép.

Tiszapüspöki lakosság alkotja a kört, akik a pályázat eredményeiből részesülhetnek elsősorban a könyvtárhasználók.

Az eredmények intézményi, szervezeti és pénzügyi fenntartását Tiszapüspöki Község Önkormányzata, testületi határozat alapján, saját költségvetésében biztosítja.

Frissítve ( 2010.10.27. )